آبیاری گیاهان

آبیاری گیاهان آپارتمانی آسان به نظر می‌رسد. با این حال، این چیزی است که بسیاری از مردم با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، به خصوص وقتی صحبت از انجام درست آن باشد. عوامل بسیار زیادی وجود دارد که تشخیص دقیق زمان و تعداد دفعات آبیاری را دشوار می‌کند، چه رسد به اینکه هر گیاه به چه مقدار نیاز دارد. بنابراین مایلیم به شما کمک کنیم تا ایده بهتری در مورد نحوه آبیاری صحیح گیاهان خود داشته باشید.

چه مقدار و چه زمانی گیاه آپارتمانی خود آبیاری کنم؟

هر گیاهی نیاز به آبیاری متفاوتی دارد. اگر مطمئن نیستید که چقدر گیاه خود را آبیاری کنید، به این فکر کنید که از کجا آمده است. بسیاری از گیاهان آپارتمانی محبوب از مناطق گرمسیری می‌آیند که در آن مرتب باران می‌بارد. این گونه‌ها اغلب دارای برگ‌های بزرگ و شاخ و برگ‌های سرسبز هستند که برای زیبا به نظر رسیدن نیاز به رطوبت زیادی دارند. از طرفی گیاهان بیابانی مانند کاکتوس‌ها و ساکولنت‌ها به آب کمتری نیاز دارند. اگر بین دو آبیاری اجازه دهید خاک خشک شود اغلب بهتر عمل می‌کنند.

The Proper Way to Water Your Garden

هنگامی که نیازهای آبی گیاه خود را مشخص کردید، زمان آن است که بررسی کنید خاک چقدر مرطوب است. به این ترتیب، شما همچنین می‌دانید که آیا واقعاً زمان آبیاری گیاهتان فرا رسیده است یا خیر. گیاهان آپارتمانی را می‌توان بر اساس سه نیاز آبیاری مختلف دسته‌بندی کرد تا کار را برای شما آسان‌تر کند:

گیاهان آپارتمانی با نیاز آبی کم: این گیاهان به آبیاری کم نیاز دارند و نسبت به خشکی بسیار متحمل هستند. به طور معمول، قبل از آبیاری مجدد، خاک باید کاملاً خشک شود. گیاهان زامیفولیا، سانسوریا، کاکتوس‌ها و ساکولنت‌ها در این دسته قرار می‌گیرند. چه زمانی زمان مناسب برای آبیاری است؟ حداقل یک هفته به این گیاه آبیاری نکرده باشید. خاک رنگ پریده به نظر می‌رسد و از بالا و پایین خشک می‌شود.

 

گیاهان آپارتمانی با نیاز آبی متوسط: این گیاهان به تعادل نیاز دارند. خاک آنها باید مرطوب باشد اما خیس نباشد. یک گیاه عنکبوتی، یک زنبق و یک فیلودندرون در این دسته قرار می‌گیرند چه زمانی برای آبیاری مناسب است؟ زمانی که توده خاک کمی خشک شد به این گیاهان آبیاری کنید. ممکن است برگ‌ها کمی شروع به ریزش کنند، یا متوجه می‌شوید که گلدان هنگام بلند شدن سبک می‌شود.

 

گیاهان آپارتمانی با نیاز آبی بالا: این گیاهان به خاک دائماً مرطوب نیاز دارند و ممکن است چندین بار در هفته به آبیاری نیاز داشته باشند. گیاهان سوسن، فیتونیا و سرخس های مختلف در این دسته قرار می‌گیرند. چه زمانی زمان مناسب برای آبیاری است؟ این گیاهان را روزانه یا یک روز در میان بررسی کنید. اگر سطح خاک هنگام لمس خشک شد، زمان آبیاری فرا رسیده است. همچنین، این گیاهان ممکن است علائم اولیه کم آبی، مانند پژمرده شدن یا قهوه‌ای شدن نوک برگ‌ها را نشان دهند. بهتر است یک بار به طور کاملا خوب به آنها آب بدهید تا کل گلدان کاملاً مرطوب شود و پس از آن دوباره به آرامی خشک شود.

ai generated the best way to water your plants free photo

چه عواملی بر نیاز آبی گیاه من تأثیر می‌گذارد؟

همانطور که قبلا ذکر کردیم، بسیاری از چیزها می‌توانند بر میزان آبی که گیاهان آپارتمانی شما نیاز دارند تأثیر بگذارند. این فقط به این نیست که چه نوع گیاهی است. در اینجا عوامل دیگری وجود دارد که باید در نظر بگیرید:

 

اندازه گیاه: یک گیاه آپارتمانی بزرگ یا گیاه آپارتمانی با برگ‌های بزرگ‌تر نسبت به یک گیاه آپارتمانی کوچک مشابه آب بیشتری مصرف می‌کند.

اندازه گلدان / حجم خاک: هر چه گلدان بزرگ‌تر باشد، خاک گلدان بیشتر و آب بیشتری می‌تواند جذب و پخش کند. در مقابل، گلدان‌های کوچک ممکن است به آبیاری مکرر نیاز داشته باشند زیرا سریع‌تر خشک می‌شوند.

نوع خاک/ بستر: خاک‌های مبتنی بر پیت می‌توانند آب را بهتر نگه دارند و منبع تغذیه ثابتی برای ریشه‌ها فراهم کنند. خاک شنی سریع‌تر تخلیه می‌شود و ممکن است به آبیاری مکرر نیاز داشته باشد. انواع خاصی از بسترها وجود دارند که می‌توانند آب را جذب کرده و به آرامی در طول زمان آزاد کنند. اینها تضمین می‌کنند که گیاه یا در واقع ریشه‌ها در یک حرکت آب زیادی دریافت نکنند.

قرار گرفتن در معرض نور: در نور روشن، گیاهان فتوسنتز بیشتری انجام می‌دهند که منجر به مصرف بیشتر آب می‌شود. همچنین نور شدید می‌تواند خاک را گرم کرده و باعث خشک شدن سریع‌تر آن شود. بنابراین، گیاهان در نور روشن اغلب به آبیاری مکرر بیشتری نسبت به گیاهان در شرایط کم نور نیاز دارند.

فصول / آب و هوا: بسیاری از گیاهان آپارتمانی در پاییز و زمستان کمتر رشد می‌کنند. اگر متوجه شدید که گیاهان شما کمتر از حد معمول رشد می‌کنند، آب کمتری نیز مصرف خواهند کرد.

دما و رطوبت: گرمایش یا تهویه مطبوع باعث کاهش رطوبت هوا می‌شود که به نوبه خود باعث می‌شود گیاه آپارتمانی آب بیشتری مصرف کند. با افزایش دما و کاهش رطوبت، آب سریع‌تر از خاک تبخیر می‌شود و گیاهان از آب بیشتری برای خنک کردن خود استفاده می‌کنند.

آبیاری گیاهان

تکنیک‌های مختلف آبیاری

اکنون که می‌دانید چه زمانی و چگونه به گیاهان خود آبیاری کنید، ممکن است تعجب کنید که چگونه این کار را انجام دهید. دو روش اساسی وجود دارد: آبیاری از بالا و پایین. در ادامه هر دو روش را بیشتر توضیح خواهیم داد:

 

آبیاری بالا

خاک خشک می‌شود، چکار کنیم؟ با پر کردن مخزن آبیاری با آب با دمای اتاق شروع کنید. دمای آب بسیار مهم است زیرا آب خیلی گرم یا سرد می‌تواند به ریشه گیاهان آپارتمانی شما شوک وارد کند. اکنون ممکن است به این فکر کنید که کمی آب روی خاک بریزید. شما نمی‌خواهید گیاه خود را غرق کنید، درست است؟ خوب، نکته اینجاست: یک آبیاری سبک ممکن است کافی نباشد. ریشه‌های گیاه شما که بیشتر به رطوبت نیاز دارند، فقط در سطح خاک نیستند.

بنابراین، راه صحیح آب دادن چیست؟ خیس کردن کامل خاک بسیار مهم است. به اندازه کافی آب بریزید تا از سوراخ‌های زهکشی کف گلدان خارج شود. اگر زیر گلدانی قرار دهید، آب اضافی در آنجا جمع می‌شود و گیاه شما در صورت نیاز می‌تواند مقداری بیشتر جذب کند.

نکته تخصصی! حتما بعد از 10 دقیقه زیر گلدانی را خالی کنید. تماس طولانی مدت با آب اضافی می‌تواند باعث پوسیدگی ریشه‌ها شود و ما مطمئناً این را نمی‌خواهیم!

آبیاری از پایین

آبیاری از پایین روشی است که در آن گلدان را در ظرف آب قرار می‌دهید و اجازه می‌دهید گیاه رطوبت را از طریق سوراخ زهکشی در ته آن جذب کند. این یک روش آبیاری عالی است زیرا ریشه ها به اندازه نیاز آب جذب می کنند. وقتی به اندازه کافی میل کنند، جذب خود را متوقف می کنند.

فقط کافی است گیاه آپارتمانی خود را با یک گلدان (با سوراخ هایی در پایین) روی یک کاسه آب قرار دهید و حدود 30 دقیقه نگه دارید. سپس گیاه شما مقدار مورد نیاز آب را خودش می‌مکد. بنابراین هر چند بار که لازم است آب داخل کاسه بریزید تا زمانی که گیاه دیگر آن را پس بزند. این به ویژه برای گیاهان آپارتمانی کوچک تا متوسط ​​کار می‌کند.

گیاهان بزرگ‌تر را راحت‌تر در یک سطل یا ظرف بزرگ دیگر با آب قرار می‌دهند. مطمئن شوید که آب تا نیمه گلدان گیاه برسد. پس از مدتی (یک ساعت یا بیشتر صبر کنید) گیاه تمام این آب را جذب کرده است. مراقب آب داخل سطل یا ظرف باشید، باید کمتر و کمتر شود. زمانی که به مدت ۲۰ دقیقه دیگر اینطور نیست، این نشانه آن است که گیاه به اندازه کافی آب جذب کرده است.

 

نکته تخصصی! به یاد داشته باشید که گیاه خود را برای مدت طولانی در سطل آب نگذارید. اگر مدت زیادی در آب باشد، ممکن است ریشه‌ها هوای کافی دریافت نکنند و ممکن است آسیب ببینند. اما نگران نباشید، اگر به طور تصادفی آن را برای مدت طولانی خیسانده‌اید، فقط آن را خارج کنید. اجازه دهید گلدان در هوای آزاد آویزان شود تا کمی سریع‌تر خشک شود. به این ترتیب، گیاه شما در کمترین زمان به بهترین حالت خود باز می‌گردد.

آبیاری گیاهان

با آب سنج بررسی کنید که آیا خاک خشک شده است یا خیر

یک راه ساده برای نظارت بر سطح آب گیاهان خود استفاده از کنتور آب است. این یک ابزار واقعا مفید است! کنتورهای آب وجود دارند که از یک لوله پلاستیکی با نوعی شناور و یک چوب کنتور در داخل آن تشکیل شده است. به محض تماس کنتور آب با آب یا خاک مرطوب، پلی استایرن شناور می‌شود و کنتور بالا می‌رود. همچنین کنتورهای آبی وجود دارند که تغییر رنگ می‌دهند تا بتوانید ببینید گیاه هنوز آب کافی دارد یا دوباره به کمی آب نیاز دارد. معمولاً در صورت نیاز به آبیاری، رنگ نمایشگر از آبی به قرمز تغییر می‌کند.

 

آیا آب لوله کشی برای گیاهان آپارتمانی بی خطر است؟

آیا می‌توانم به گیاهانم آب شیر معمولی بدهم؟ بله، می‌توانید، اما… باید آب لوله کشی را برای گیاهان ایمن کنید. فقط کافی است ظرف آبیاری خود را حداقل ۲۴ ساعت زودتر آماده کنید تا کلر و فلوراید از آب تبخیر شود و آب نیز قبل از اینکه گیاه شما به آن برسد در دمای اتاق باشد.

آب لوله کشی حاوی مقادیر بسیار کمی کلر و فلوراید است و برخی از گیاهان نسبت به سایرین نسبت به آن حساس‌تر هستند. اگر گیاه شما دارای لکه‌ها / لبه‌های قهوه‌ای است، ممکن است به دلیل آبیاری زیاد با کلر و فلوراید باشد.

 

نکته تخصصی! در صورت امکان به گیاهان خود آب باران بدهید. آب باران حاوی اکسیژن بیشتری نسبت به آب لوله کشی است، بنابراین گیاه می تواند مواد مغذی را حتی بهتر جذب کند.

برخی تحقیقات نشان می‌دهد که آب گازدار می‌تواند به طور بالقوه برای گیاهان آپارتمانی مفید باشد. تصور می‌شود که دی اکسید کربن محلول در آب گازدار ممکن است به جذب مواد مغذی توسط ریشه کمک کند. این ممکن است به رشد و توسعه بهتر سیستم ریشه منجر شود. در نتیجه، گیاه شما سریع‌تر رشد می‌کند و برگ‌های زیباتر، سبزتر و بزرگ‌تری تشکیل می‌دهد.

wateringplants

۶ نکته ای که باید در مورد آبیاری بدانید

  1. بزرگ‌ترین دلیل مرگ گیاهان آب زیاد و در نتیجه پوسیدگی ریشه است. به همین دلیل است که اغلب بهتر است آب خیلی کم داده شود تا زیاد. رفع پوسیدگی ریشه دشوار است و کم آبی تنها زمانی اتفاق می‌افتد که گیاهان برای مدت طولانی بدون آب باشند.
  2. بهترین و ساده‌ترین راه برای بررسی اینکه آیا گیاه شما به آب نیاز دارد این است که به سادگی یک انگشت یا سیخ چوبی را حداقل 3 سانتی‌متر (مراقب ریشه ها) در خاک گلدان فرو ببرید. اگر خاک به انگشت شما یا سیخ بچسبد، هنوز به اندازه کافی مرطوب است. اگر انگشت / چوب شما تمیز بیرون آمد، می دانید که زمان (یا تقریباً زمان) آن رسیده است که گیاه خود را آبیاری کنید.
  3. راه دیگر برای بررسی گیاهانتان بلند کردن گلدان است. گیاهی با خاک خشک وزن آنچنانی ندارد. پس از چند بار وزن کردن، حسی نسبت به آن پیدا می‌کنید و همچنین می‌توانید احساس کنید که گیاه به وزن گلدان به آب نیاز دارد یا خیر.
  4. بهترین زمان برای آبیاری گیاهان صبح است. اگر برگ‌ها خیس شوند، تمام روز فرصت دارند تا خشک شوند. زمانی که برگ‌ها خشک می‌شوند، بیماری‌های گیاهی بسیار کمتر است. اگر صبح نمی‌توانید آبیاری کنید، بهترین جایگزین عصر است.
  5. هنگامی که گیاه خود را با آبپاش از بالا آبیاری می‌کنید، مطمئن شوید که اطراف گیاه را به خوبی آبیاری کنید. فقط یک نقطه را آبیاری نکنید. ترجیحاً به گیاه / خود ساقه خیلی نزدیک نباشد. بسیاری از گیاهان هستند که وقتی خیس می‌شوند یا برای مدت طولانی خیس می‌مانند آن را دوست ندارند.
  6. آخرین نکته اما با اهمیت، همیشه گیاه خود را در گلدانی با سوراخ زهکشی قرار دهید. این اجازه می‌دهد تا آب اضافی تخلیه شود. بسیاری از گلدان‌های زیبا سوراخ زهکشی ندارند و منجر به پوسیدگی شدید ریشه می‌شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید