راهنمای مبتدیان برای نگهداری از گیاهان آپارتمانی
با این نکات کلیدی، میتوانید به یک والدین گیاهی مطمئن و موفق تبدیل شوید.
نگهداری از یک گیاه میتواند ترسناک باشد، اما داشتن گیاهان یک سرگرمی آرامش بخش و سرگرم کننده است. از بیرون، ممکن است تصور کنید مراقبت از گیاه پیچیده، وقتگیر است، یا این که بیشتر با شانس ارتباط دارد تا مهارت. ما اینجا هستیم تا به شما بگوییم که هیچ یک از اینها درست نیست – هر کسی میتواند از گیاهان به خوبی نگهداری کند. بیایید وارد اصول اولیه شویم!
نکته 1: گیاه خود را بشناسید
هر نوع گیاه متفاوت است. با گذشت زمان و تجربه، شما شروع به شناخت نیازهای گیاهان خود خواهید کرد.
برخی از گونههای گیاهی نیاز به توجه بسیار کمی دارند و نیازی به سرکشی ندارند. فقط اجازه دهید آنها باشند و از تأثیرات مثبت آنها بر خانه شما لذت ببرید.
گیاهان دیگر به مقدار بیشتری مراقبت نیاز دارند. برخی از گیاهان مانند گیاهان آپارتمانی گرمسیری به دمای ثابت نیاز دارند، برخی از گیاهان به آب تصفیه شده شهری حساس هستند و برخی دیگر به رطوبت خاک نیاز دارند.
نکته 2: گیاه خود را زیاد آبیاری نکنید
وقتی نوبت به آبیاری میرسد، مهم است که از چند بار آبیاری گیاه خود در هفته آگاه باشید. به دستورالعمل های آبیاری بسیار توجه کنید.
یکی از رایجترین اشتباهاتی که میبینیم افراد تازهکار در مورد گیاهان خود انجام میدهند این است که به دفعات زیاد گیاه خود را آبیاری میکنند. بیشتر گیاهان آپارتمانی گلدانی ترجیح میدهند که حجم خاکشان بین 50 تا 75 درصد بین دو آبیاری خشک شود (از انگشت خود یا سیخ چوبی برای آزمایش خاک استفاده کنید). گیاهان دوست ندارند در خاک خیس بنشینند، بنابراین مطمئن شوید که گلدان شما سوراخ زهکشی داشته باشد و آب اضافی پس از آبیاری از زیر گلدانی خارج شود.
نکته 3: مکان مناسب را انتخاب کنید
هنگام انتخاب مکان مناسب برای گیاه خانگی، همه چیز به نور بستگی دارد. در مورد قرار گرفتن در معرض نور، گیاهان ترجیحات متفاوتی دارند، بنابراین باید به دقت نیازهای نوری گیاه خود را بدانید و جایی متناسب با نیازش برای آن فراهم کنید.
برخی از بهترین گیاهان خانگی، مانند نخل بامبو، مونسترا یا فیلودندرون نسبتاً نگهداری آسانتری دارند و میتوانند در محیطهای نوری بیشماری از نور کم تا روشن و غیرمستقیم سازگار شوند و رشد کنند. گیاهان دیگر، مانند آلوئه جوجه تیغی، برای رشد بیشتر روز به نور روشن نیاز دارند و نیاز به نور زیادی دارند. برخی از گیاهان حتی میتوانند با مناطق تاریکتر و کم نور سازگار شوند.
نکته 4: صبور باشید!
بیشتر گیاهان چند هفته طول میکشد تا با محیط جدید خود سازگار شوند. اگر چند برگ در چند هفته اول افتاد، نترسید! به احتمال زیاد، این کاملا طبیعی است و فقط نشانهای از سازگاری گیاه شما با خانه جدیدش است. نکته کلیدی حفظ رطوبت مناسب خاک، روشنایی و دمای ثابت تا زمانی است که علائم رشد جدید را مشاهده کنید.
حواستان به آفات باشد و مرتبا گیاه خود را به طور کامل چک کنید و توجه داشته باشید بعد از خرید گیاه جدید آن را در کنار دیگر گیاهان خود قرار ندهید و مدتی از آنها جدا باشد تا اگر آلودگی دارد به دیگر گیاهانتان سرایت نکند.
چرا باید آب جمع شده در زیرگلدانی را خالی نمود؟
زیرا مانع تنفس ریشه میشود و درنهایت موجب مرگ ریشه خواهد شد.
چگونه میتوان رطوبت هوای اطراف گیاه را داخل آپارتمان بالا برد؟
با انتخاب زیرگلدانی بزرگتر از دهانه گلدان و آبپاشی با آب ولرم از طریق اسپری در ساعات گرم روز و همچنین جمع کردن گلدانها در کنار هم باعث میشود برگها بهطور دائم از خود بخار آب پس دهند و این رطوبت در محدوده گلدانها جمع و متراکم شده و رطوبت محیط را بالا میبرد.
چه زمانی باید به گیاه کود داد؟
معمولاً دادن کود به مدت 4 ماه بعد از خرید گیاه ضروری است. اگر گیاه در گلخانه نباشد زمان کود دادن، دوران رویش و یا گل دادن گیاه است که این دوران برای گیاهان بدون گل و گلدار از ماه فروردین تا آبان ماه بوده و برای گونههای گل دهنده زمستانی، فصل زمستان است.
بهترین زمان برای آب دادن به گیاهان آپارتمانی چه زمانی است؟
مناسبترین زمان آبیاری زمانی است که خاک گلدان رو به خشکی نهاده ولی هنوز کاملاً خشک نشده است. خاک 85 درصد از گیاهان آپارتمانی باید همیشه مرطوب باشد.
درجه حرارت مناسب برای گیاهان به چه میزان است و چه تأثیری بر گیاه دارد؟
درجه حرارت محیط زیست آنان معمولاً نباید از حدود 20 تا 22 درجه سانتیگراد کمتر باشد. البته بعضی از گیاهان تا 10-12 درجه سانتیگراد و حتی کمتر از آن را نیز تحمل میکنند ولی افسرده و کسل میشوند. درجه حرارت و رطوبت مناسب باعث طراوت و شادابی خاصی برای گیاهان میشود.
بدون دیدگاه